Mange løbere jeg møder syntes at det med camelbags eller væskeblærer i rygsækken er enormt besværligt. Så enten løber de bare med vand for at slippe for rengøringen eller bander og svovler over hvor svært det er at få sportsdrik renset ud igen. Her er et par tips jeg har samlet op.

En ny væskeblære kan godt smage lidt gummi-agtigt når den er ny. Hvis man skylder den sammen med ca. 1 cm. tandpasta bliver den lidt mere neutral i smagen.

Jeg undgår at blande sportsdrikken direkte i blæren, da det sviner udvendigt og i lukkeanordningen. Desuden risikere Du at det klumper og sætter sig fast i slangen. I stedet blander jeg den i en anden dunk og hælder den forsigtigt over så jeg undgår at klumperne kommer med. Det er særligt vigtigt med f.eks. Vitargo som jeg brugte på Gran Canaria, det har tendens til at klumpe meget, hvis ikke man ryster det meget godt sammen.

Men sportsdrik bruger jeg kun til de lang løb. Under træning anvender jeg elektrolyte-tabletter. Det er som danskvand og let at skylde.

Når jeg kommer hjem fra løbetur skylder jeg blæren enkelt gang med vand (også slangen) og kommer den i fryseren. På den måde skal man ikke tænke over om den tørrer ordentligt eller om den ligger og rådner i skabet. Når den så skal bruges igen ryster jeg isen ud og fylder på – simpelt 🙂 Et bonustip her, er at lige at puste slangen fri for vand inden den ryger i fryseren. Det kan godt tage noget tid at tø op og er møg-irriterende hvis man har travlt, med at komme ud af døren.

Hvis jeg skal transportere mig hen til hvor jeg skal løbe, kommer jeg mundstykket i en lomme eller ned i rygsækken så den ikke bliver beskidt. Kan evt. renses hurtigt med alcohol-gel eller sprit.

Hvis blæren så er blevet rigtig snasket eller jeg har rejst med den (hvor den ikke har været i fryseren) ligger kommer jeg gebis-rengøringsmiddel (fra apoteket) i og lader den ligge en halv time inden jeg skylder den med vand. Et par gange om året gør jeg det samme rutinemæssigt, ved alle mine blærere og flaskelåg (bortset fra flaskerne fra Nathan der kan skildes helt ad).

Husk at mundstykket også skal i blød og skyldes grundigt bagefter.

Man kan også købe et rengøringssæt som det her, med børste til slangen og tørrestativ

Er den helt tilgroet og muggen vil jeg dog hellere købe en ny 🙂

Som Morten Alhede: kommenterer: “Lige for at slå det fast – fryseren dræber ikke bakterier. De gror bare ikke mens de ligger der… Men ligeså snart man tør dem op – så vokser de påny. Derfor er rigtig rens også vigtig i ny og næ”.

Har Du nogen gode tips?


1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s