Klar til Sur-Norte 96 km. til Transgrancanaria 2012.

Det er ved at være 6-7 år siden jeg købte mine første kompressionsstrømper fra Cep Siden dengang er kompression blevet hvermandseje og jeg har prøvet et hav af forskellige kompressionsstrømper, recovery-tights, calf-guards mv. Men det er svært at finde noget der slår originalen.

Jeg skal spare jer for teorierne bag, men nøjes med at konstatere at kompression virker (hvilket vel også bevises af, at det betragtes som doping under cykeløb :-)) Der er for mig 3 steder hvor kompression giver mening nemlig; lange konkurrencer, til restitution og til rejse. Inden mit løb på Gran Canaria var så heldig at få et par CEP Quad-sleeves (til lårene) til test. De var til stor hjælp både under og efter løbet. Lårmuskulaturen på forsiden belastes særlig hårdt under lange stejle nedløb. Dem har vi jo ikke så mange af herhjemme vi kan træne på, så jeg vil gerne have alt den hjælp jeg kan få. Simpelt forklaret er det 2 koniske “stofrør” der matcher ens låromkreds og sidder tæt omkring hele låret fra lige under skridtet til lige over knæet. Med et silikone-bånd indvendigt øverst til at holde den på plads.

Det smarte ved Quad-sleeves er at de nemt kan kombineres med løse shorts og tights i forskellige længder. Jeg har hidtil holdt mig fra at løbe langt i shorts da min “fede” lår skraber mod hinanden og giver gnavesår. Men det problem er løst nu 🙂 Da jeg føler lange tights hindrer min bevægelsesfrihed omkring knæene er Quad-sleeves og Cep sleeves (på underben) en perfekt kombination. Et andet stort plus ved lange løb er at man nemt kan skifte tøjet (og lade sleeves blive siddende på både lår og underben) uden at skulle tænke på kompressionen. Alle der har prøvet at tage et par kompressionstrømper på våde eller svedige ben og fødder ved hvad jeg taler om.

I recovery-mode, når man samtidig gerne vil have sol på benene 🙂

På landevejen og under længere rejser (så man undgår benene svulmer op samt reducerer risikoen for blodpropper) er kompressionsstrømperne fra Cep helt perfekte, men til trailløb foretrækker jeg egenskaberne i Teko strømper (tykkere og lavet af merinould) kombineret med sleeves på læg og skinneben.

I morgen ryger de på igen når vi skal over og træne på Hammertrail-ruten 🙂

Tak til CEP Sport Danmark. Se http://www.sportsupport.dk/produkter.aspx?load=recovery
eller læs en anden test her: http://www.sportsupport.dk/testimonials/QuadSleeveevaluering_JensOlafFogh.pdf

2 kommentarer

  1. Hørt Moses. Jeg bruger selv til både over og underben,på lange træningsture og ultraløb i alperne mv. Specielt på lange stejle nedløb af 2-3 timers varighed ( findes som sagt ikke i DK desværre ) er de uundværlige specielt for skinneben og lår. Er der 3-4 nedløb af den kaliber kommer man næppe helskindet i mål, med mindre man er fra lokalområdet hvor man kan træne der dagligt. Ellers en super god side med meget spændende stof :o)
    De bedste hilsener – Kenneth

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s