#Braveheart-starten i Hvalsø. Foto: Martin Paldan

For anden gang i denne uge stod jeg lørdag formiddag på startstregen i Salomon Trailtour. Denne gang i Hvalsø/Avnstrup hvor “det hvide mtb spor” dannede kulissen om løbet. Sporet der er et af de bedste på Sjælland er både vedvarende og ret teknisk. Det var til dagen krydret med passage af et vandhul i starten, bare lige for at komme i rette stemning 🙂

Starten gik i “Braveheart-stil” med alle løbere skulder ved skulder, sækkepibemusik, startsignal med hornblæs og en hest til at vise vejen op af først bakke – Sådan. Kom godt med og undgik flaskehalsen og slap så speederen en kende. Sidst jeg gæstede området var i vinter (se videoen her: https://vimeo.com/35194799) hvor det var noget mere mudret end denne solskinsdag i maj. Sporet var knastørt og hårdt at løbe på og benene var desværre ikke helt friske. Så det blev en hårdt omgang hvor jeg battlede den hurtigste kvinde næsten hele vejen rundt. Undgik til sidst at blive “chicked” som i Aarhus og så først i mål at det var min tidligere kollega fra Marathonsport Camilla Spagner (der har løbet på landsholdet i Cross). Efter at have sundet mig i græsset kunne jeg endelig nyde solskinnet, de flotte forårsfarver og alle de smilende løbere.

Godt presset nogle hundrede meter før mål , hvor løbestilen forlængst er røget ud af vinduet. Foto: Martin Paldan

Selv ikke en beskeden placering som nr. 22 kunne ødelægge humøret på denne skønne dag, hvor Salomons Per Jessen og hans hold leverede et absolut pletfrit arrangement. Kent Nørmark fra Marathonsport vandt i øvrigt i suveræn stil med over 1 minut og kunne nyde den sidste vej gennem skoven.

Nu gælder det Hammertrail 100 miles i næste weekend. Sommerfuglene har meldt deres ankomst og jeg er rigtig spændt på hvordan det skal gå. Belært af erfaringer fra tidligere, vil jeg gøre alt jeg kan for at ligge roligt ud og prøver jeg at betragte løbet som træning mod UTMB og gennemførsel er målet. Alt andet er bonus. Er ikke i tvivl om at kroppen nok skal stå distancen og er mere bekymret for det mentale, som jo er en væsentlig del af det at løbe ultraløb.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s