Hvad har 20 dobbelt Ironman Kim Greisen, elite langrendsløber Sebastian Sørensen og Danmarks bedste kajakroer René Holten Poulsen til fælles? De var alle en tur i Rude skov til weekendens store finale i Salomon Trailtour.

Det er dog ikke kun de bedste atleter som har fået øjnene op for at det er fedt at løbe terrænløb. Trailløb vokser og tiltrækker en meget bred skarre af folk fra alle samfundets lag. Når man mødes på sporet er alle lige og man ser ikke forskel på direktøren og kontanthjælpsmodtageren. Det kan jeg egentlig godt lide.

Langrendsløber og ekspertkommentator på Eurosport Sebastian Sørensen til finalen i Holte

Den største katalysator for udviklingen inden for trailløb herhjemme hedder Salomon Trailtour, der de sidste 2 år har gjort en kæmpe indsat for at sprede det gode budskab. Ikke kun at det er sjovt at løbe i naturen, men har også slået et slag for at vi holder fast i de gode værdier, når vi blive flere ude på sporet. Hensynet til hinanden og god opførsel er hjørnestenene ved alle 13 løb rundt om i landet. Konkurrencer som ”dagens solstråle” (hvor man kan nominere en medløber, som har gjort en ekstra indsats for andre) og ”skraldekonkurrencen” (hvor man samler skrald op undervejs og har muligheden for at vinde nogle ret lækre præmier) får lige så meget opmærksomhed som vinderne.


I år lykkedes det mig at komme rundt og deltage i 5 løb, trods et ret ufleksibel sommerarbejde. Marselisborg ved Aarhus var første stop. Her havde adventurerace-holdet DareDevils lavet en super fed og hurtig rute i skoven med både sand, vandløb og et par gode bakker som ekstra krydderi. Jeg brugte løbet som tempotræning op til Hammertrail et par uger senere og løb negativ split på de 2 X 5 km. ☺ Se videoen og mærk lidt af den gode stemning der var under forårsolen. Det var skønt at gense de mange glade ansigter fra Tejn IF´s trailcamp på Bornholm i marts og hygge efter løbet.

Braveheart-start i Hvalsø. Foto: Martin Paldan
Næste stop var Hvalsø ugen efter hvor mine ben stadig var mærket efter Marselisborg og en lang hård tur omkring Himmelbjerget. Løbsarrangør Per Jessen havde givet den fuld gas med ”Braveheart-start”, hornmusik og en hest som forløber. Se videoen her . Ruten følger det hvide mountainbike-spor som er blandt de bedste på Sjælland. Vedvarende og teknisk uden kedelige transportstykker. Til gengæld har underlaget tørt og stenhårdt og en del anderledes end da vi trænede på det i vinter.


Højdepunktet for mig var selvfølgelig det længste og det hårdeste løb på touren, nemlig 100 miles distancen til Salomon Hammertrail. Ikke alene er det min hjemmebane men det er også min klub Tejn IF som står bag. Jeg indfriede i den grad mine egne forventninger og kom rundt på de 160 km og 5000 højdemeter (op ad) på 24:00:18, hvilket rakte til en 2 plads ☺
Se Thomas Dupont´s racerapport her


Afdelingen i Albertslund var nok den jeg var mest skeptisk overfor da jeg så programmet. Men ultraløber og ildsjæl i ALOT Charley Prødel (som også arrangerer 6 timers og 100 km løb) overraskede i den grad positivt. Ruten udnyttede terrænet særdeles godt med et fint mix af grusveje, stier, onde onde bakker og et par sjove vandpassager. Endnu en gang blev vi mindet om at eventyret ikke behøver være så langt borte. Tænk at man kan have så fine muligheder så tæt på byen ☺

Claus Bech fra Team Fusion snørrer skoene
I Svanninge Bakker stod Faaborg OK for et pletfrit arrangement i fantastiske rammer. Tempoet under løbet var så hæsblæsende og bakkerne så stejle at man ikke fik mange chancer for at nyde den smukke udsigt over det sydfynske øhav undervejs. Men både på opvarmningen og under afjog kunne vi virkelig nyde denne lille perle ☺.


Til finalen i Rude skov valgte jeg at stå over for at skåne en overbelastet ankel, men havde en aldeles fremragende dag i skoven. Som tilskuer kunne jeg nyde løbet fra første parket. Per og Bjørn fra “Trail og Adventure Klubben” (der også står bag den samlede tour) sørgede for at stemningen var helt i top. Virkelig godt stemning blandt alle og der blev kæmpet hårdt i kulisserne for at få enderne til at nå sammen. Som sædvanlig var et par kvæulerende eliteløbere ude med riven. Men så skal tudefjæsene bare huske at arrangørene gør deres bedste og at det jo kun er noget vi leger ☺. Mottoet for Salomon Trailtour er i øvrigt: ”It´s all about smiles – Not the Miles!” ☺☺☺

Kim Greisen og Jakob Vestergaard fra TIF (som bl.a. arrangerer Salomon Hammertrail og Hammer Trail Triathlon (offroad jernmand)).

Se Martin Paldan´s video fra DEN STORE FINALE i Salomon Trailtour 🙂

Men der er ingen grund til at gå i vinterhi, for sammen med Kræftens Bekæmpelse og mine holdkammerater i TEAM SUUNTO laver jeg MÆND.MOD.KRÆFT – et 6 eller 12 km. trailløb på ved Naturcenter Vestamager den 10.11.12 kl. 13:14:15 ☺
Desuden er der jo Inov-8 Frostcup og mange flere spændende tilbud på Trailkalenderen

3 kommentarer

  1. Hej Moses, tro det eller la vær men du er også en af grundene til den store fremgang med dine blogs og diverse opdateringer på FB…. Det har været spændene at følge også frem mod de næste udfordringer som du står over for.

  2. Hej Moses

    Du er da også en af grundene til den store fremgang i trail miljøet, med alle dine historier og initiativer både her og på FB er du ihvertfald en af grundene til at jeg tøffer rundt i skovene omkring København;-)

    ses på sporet!

    Kim

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s