027

Prylnisse er et af de fedste ord i det svenske sprog. Direkte oversat betyder det grejrytter, gearfreak, udstyrsbøsse eller noget i den retning. Jeg ser ikke mig selv som en sådan men går alligevel en del op at have det rigtige udstyr med. Ikke for bling bling og for at imponere nogen men udelukkende for at få den bedste oplevelse. Noget som er en af hjørnestene hos Salomon (Skål Thomas Juhl… Har lovet at give ham en omgang for hver gang jeg skriver Salomon her ) hvor vi er optaget af at give folk de bedste oplevelser i form af den rette grej til opgaven.
Til løbet i San Francisco gik jeg efter det simpleste setup jeg har benyttet mig af til dato. Hvilket alligevel bliver til lidt når man skriver det hele ned. Jeg ville også være sikker på at kunne klare regnen og blæsten på dagen uden problemer. Når man ser billeder af eliteløberne i shorts og singlet skal man bare huske på at det har deres crew med rundt og kan få hva de vil have ved hvert depot. Selvfølgelig løber de også stærkere 😉

På mig havde jeg:
Suunto Ambit ur
Salomon (skål Thomas 🙂 ) “Team Suunto” kasket
Lupine Piko pandelygte
GoPro video kamara
Odlo Evolution light kortærmet undertrøje
Salomon (uh det bliver et giftigt afterparty til Transgrancanaria Thomas) Trailrunner tee
Exo Wings shorts
CEP compression sleeves
Injinji Tåstrømper inderst
Teko Ultralight uden på
Advanced S-lab
Advanced Skin S-lab 12 set rygsæk (uden væskeblærer)
S-lab jacket vindjakke (uden på det hele)
Inov-8 Trailroc 245

044

I rygsækken havde jeg:
Salomon Bonatti regnjakke
Aclima Halsedisse
Petzl e-lite reserve pandelygte
Sudocream (til gnavsår)
Canon A2300 kamara
4 Gu gels
3 Cliff Shotbloks
1 Cliff bar (Chocolate Chip)
2 flasker Gatorade

I dropbaggen:
4 flasker Gatorade
1 Cliff bar (Blueberry)
Salomon XA midlayer
Ekstra Teko strømper
GripGrab Armwarmers

Jeg fik aldrig brug for regnjakken (da det var varmt (ca. 15 grader) i vejret) eller noget af ekstratøjet – bortset fra Tekostrømpener. Heldigvis fik jeg heller ikke brug for reservelampen eller sudocremen (men når den dag kommer kan de være afgørende for udfaldet af løbet).
Tætsiddende trøje på overkroppen spiller for mig for at undgå gnavsår og skravemærker og Exo Wings shorts (som jeg også brugte til Hammertrail 100 miles) sidder kanon. Ikke så meget kompression som i CEP´s compression tight, men med bedre pasform i skridtet (selvfølgelig godt med Bodyglide her).
På fødderne virker tåstrømpe/teko comboen helt perfekt til at undgår vabler mellem tæerne (igen med bodyglide inden under). Fik kun en lille vabel på lilletåen. Som tidligere skrevet har Trailroc skoene virkelig godt greb i mudder selvom de er lavet til tørre forhold. Ville helst have løbet med Fellcross (som vinderen Miguel Heras) pga det aggressive mønster i sålen, men min fod er for bred til at det virker på længere ture. Jeg kunne til gengæld godt have brugt mine gaiters i det crazy mudder, men de lå hjemme i Danmark. Det var hovedårsagen til at jeg måtte bytte strømper lidt over halvvejs. Emelie Forsberg som vandt hos kvinderne løb i Sense så det er også et spørgsmål om teknik ikke bare ydersål.

Lidt pudsigt løb både Hal Koerner og Mike Wolfe fra Noth Face teamet i Adidas sko med grovere profil. Jeg havde kraftigt overvejet at løbe i mine Hoka pga det mange nedløb, men var lykkelig for at jeg ikke gjorde. De skøjtede rundt i mudderet sammen med Asics ig alle de amerikanske lavprofil sko.
Jakken bliver jeg nød til at fremhæve. Det er S-lab jakken fra Salomon der kommer lige efter nytår og vejer 65 gram i str. L. Det er mere vindtæt end den klassiske Fastwing jacket som vejer det dobbelte. Alle Salomon atleterne brugte deres fra start undtagen Emelie som tog sin af lige inden starten gik. Jeg startede uden men tog den på på den første top og løb med den i 4-5 timer. I forhold til armvarmere som mange løber med vejer jakken mindre og kan tages uden på rygsæk og det hele.

Energi-indtaget havde jeg rimelig styr på med to flasker foran og ingen blærer i sækken. Faktisk så kommer de nye rygsække fra Salomon (skål) næste efterår uden blære (med stadig med mulighed for eftermontage) til fordel for 2 blødeflasker på fronten. Gatorade fungerede perfekt og jeg fyldte efter med GU Brew i depoterne. Ikke den bedste smag, men stadig over middel. Med flasker på fronten går det også hurtigt at fylde op og komme videre uden af skulle have sækken af.

foto

Claus Bech spurgte til om jeg havde spottet nye trends herovre. Ikke umiddelbart men jeg har været ret overrasket over at løberne herovre generelt er slankere end i Danmark. Markant endda. Måske fordi San Fran er en sporty by men alligevel. Og så er det KUN pigerne der løber i tights (hvis de ikke løber i runningskirt). En smart dims jeg så var en lygte til at sætte på skyggen af kasketten i stedet for en pandelygte. En del brugte dem i løbet. Kræver selvfølgelig at man bruger kasket eller visor. Har været rundt i butikkerne men har ikke fundet dem, så jeg må hjem og Google. Fandt til gengæld en super svedig Lego pandelygte til min søn som jeg ikke har set derhjemme 🙂
I løbebutikkerne er største forskel fra derhjemme at der er foam-rollers (til ømme musker efter træning) overalt. Og jo selvfølgelig – håndholdte flasker er tingen man har med sig ude at løbe. Desuden kan man få vand i i supermarkedet med electrolytter i.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s