20140110-210311.jpg

“Don’t race” var den klare melding fra arrangørerne af Spine Race til briefingen her til aften. Rådet kom som afslutningen på en længere lektion i hypotermi og flere farvestrålende skrækeksempler. Det var tydeligt at sikkerheden vejer rigtig tungt og det her løb skiller sig ud fra mængden…

438 km terrænløb i England og Skotland om vinteren, hvor man selv skal navigere og finde vej, bliver nok ingen walk in the park. Men jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang og se hvad udfordringer løbet rummer.

Ruten følger Storbritanniens længste og ældste vandrerute “The Pennine Way” langs rigets “rygrad” fra landsbyen Edale uden for Manchester til Kirk Yetholm ved Edinburgh. Undervejs passeres bl.a. Cross Fells hvor det værste vejr i landet nogensinde i er registreret samt Storbritanniens højest beliggende pub 🙂 Der er 12.000 positive højdemeter spredt ud over distancen. Som ekstra krydderi er der op til 92 km mellem depoterne og det er mørkt 15-16 timer i døgnet – det skal nok blive sjovt 😉

I morgen (den 11. Januar) kl. 9 dansk tid går det løs og vi har 168 timer til at fuldføre inden for tidsgrænsen. Det ser ud til at blive kold og blæsende med temperature under frysepunktet og sne undervejs. Jeg er super glad for at min gode ven Ravn Hamberg også stiller op så vi kan følges ad 🙂

Vores plan er at køre på mere eller mindre i et stræk til depot 2 ved 170 km. for at nå så langt inden regnen sætter ind for alvor søndag aften. Herfra regner vi med ca. 3 timers søvn i døgnet og “relentless forward progress”. Vi er super godt forberedt, men meget kan ske og vejret er den store joker…

Du kan følge med på “Trailløberen” på Facebook eller live-tracking (hvor der nu er mobildækning) på http://spine.opentracking.co.uk/race/

Vi ses på den anden side 🙂

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s