IMG_0668Ultraløbet Gendarmstien. Foto: Camilla Hylleberg

Jeg siger det så tit – “længere er ikke nødvendigvis bedre” men… og der er et men.

For selvom mange knækker nakken når de kaster sig ud på dybt vand, for at lave “det hele på den halve”, så må vi bare erkende at der er noget der driver i os mod større udfordringer og de længere distancer.

For mig er er drivkraften eventyret mod nye steder, nye oplevelser, nye mennesker og udfordringen i hvor langt jeg kan presse kroppen. Mig versus terrænet og elementerne. Ultraløb er en unik mulighed for at gå helt til grænsen af det fysisk mulige, uden en nævneværdig risiko. Modsat andre ekstreme sportsgrene kan man bare sætte sig ned når man ikke vil mere 🙂

Derfor syntes jeg du skal vælge et mål som virkelig udfordrer, samtidig med at du har det sjovt. Som Arne Nilsson skriver i sin bog Viljen til sejr gælder det om at sætte overlæggeren lige nøjagtigt så højt, at det virkelig er en udfordring at komme over. For det er hverken fedt at sætte den for højt og fejle stort eller at sætte den på 1,70 og så springe 2 meter og 30.

Det er en hårdfin balance, det indrømmer jeg gerne. Man skal turde risikerer at fejle…

Det vigtigste for mig er dog, at man har det godt på rejsen. Jeg vil ikke leve en kedeligt asketisk liv fyldt med leverpostejstræning for at nå målet. For mig virker train easy – race hard modellen fordi den mentale del af ultraløb er så afgørende. Easy does it… Her hjælper det også med gode træningskammerater for at gøre træningen lettere og sjovere.

At være bedste dansker (who cares) eller bedste whatever kan man ikke bruge til særligt meget og en målsætning du ikke selv kan kontrollere 100% er i mine øjne ikke særligt motiverende.

Gør rejsen til målet og sørg for at du selv er herre over om du når dine mål. Uanset hvad andre gør (eller mener). Lidt som “Guldfireren” der forbereder sig på at ro hurtigst muligt fra A til B uanfægtet af hvad konkurenterne ellers laver.

Så sæt dig et udfordrende mål, fortæl hele verden om det, vær indstillet på at betale prisen (at ligge den træning der skal til), gør hjemmearbejdet (betal prisen) og husk “improving is winning” 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s