IMG_2658-600x450Foto: Joe Grant – Alpine Works

Hvis nogen har set mig rende rundt med et smørret smil på de sidste dage er det fordi der forleden dumpede en invitation ind til Iditarod Trail Invitational 350 mile vinterløb i Alaska. Jeg havde sendt mit CV ind for at vise interesse og for at forbedre mine fremtidige mulighedder for at komme med, men havde ikke i min vildeste fantasi regnet med at det ville ske allerede første år. Der er kun 50 pladser i løbet, som vel nok er det mest prestigefyldte af alle de lange vinterløb, og alle som har løbet tidligere har fortrinsret. Her efter fyldes der op med de bedst regnede rookies.

Distancerne er 350 og 1000 mile igennem Alaskas ødemark fra starten i Knik uden for Anchorage nordpå til McGrath (350) eller Nome (1000). Som rookie er man fornuftigt nok begrænset til “avis-ruten” på de 350 miles. Man kan vælge i mellem at bevæge sig på cykel, ski eller til fods. Jeg har valgt det langsommeste transportform som jeg tror det giver mig størst mulighed for succes. Plus at træningen på enten cykel eller rulleski ville kede mig ihjel.

Jeg glæder mig vildt meget til at komme igang med forberedelserne til denne udfordring og koge al erfaringen fra vinterfjeld, ski, klatring og ultraløb sammen. Nu skal der spares sammen til en kælk og en ny sovepose…

Iditarod Invitational Logo 02

1 kommentar

  1. Det er så lige en gåtur på 563.27 km. Havde nok valgt en fatbike med 5 tomer brede dæk istedet : )

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s