foto 4 (18)

Ligesom for så mange andre er min sværeste distance den fra sofaen til hoveddøren. Derfor har jeg lavet en aftale med med mig selv. Jeg løber hver dag og behøver ikke længere spørge mig selv om jeg skal løbe eller ej. Ja hvorfor skal det overhovedet være til diskussion? Jeg løber hver dag – basta.

Dermed ikke sagt at jeg ikke holder nogen hviledage, for det mener jeg faktisk det er rigtig vigtigt for at undgå skader og sørge for at jeg får restitueret ordentligt. Formlen for at forbedre præstationen er som bekendt: Stress + Restitution =  fremgang. Men for mig kommer de dage af sig selv helt uden planlægning. Som f.eks hvor min datter var syg og jeg måtte blive hjemme og arbejde. De ydre omstændighedder skal nok sørge for at jeg får de hviledage jeg skal bruge.

Det virker som en lille ubetydelig detalje men den her pagt med mig selv har fået min træning på skinner igen efter en halvskidt vinter hvor intet rigtigt kørte. Har været under 10 timers træning per uge, men stadig væk. Min krop responderer bedre på korte ture hverdag end længere ture få gange om ugen. So far so god…

Da jeg samtidig kan løbe enten til eller fra arbejde passer min træning faktisk ganske let ind i vores hverdag og det er sjældent jeg træner imens børnene er hjemme andet end i weekenden hvor jeg typisk løber en tidlig tur og er hjemme inden morgenmaden.

foto 1 (18)

 

1 kommentar

  1. Lyder fornuftigt. Jeg læste en bog af Pam Reed, amerikansk ultraløber efter hun havde vundet Badwater, og hun lagde sine løb ind i hverdagen afhængig af sine børn. For det første tog hun løbetøj på om morgenen, og når lejligheden bød sig i løbet af dagen, for eksempel mens ungerne trænede forbold løb hun rundt om banerne, På den måde fik hun kilometer ind uden at det gik ud over familien. Hun skrev at så måtte folk sgu bare vænne sig til at se hende i løbetøj, for når hun skulle til et møde på skolen så skiftede hun inden,,,,,,til løbetøj og løb frem og tilbage. Jeg har brugt det samme og det kan da godt være at der er mange som har kigget mærkeligt i begyndelsen, men nu er det sådan at når jeg er i B1903 uden løbetøj spørger folk om jeg er ok. Og jeg har faktisk løbet med andre forældre fordi det smittede jo af. 🙂 Jeg er også begyndt når det kan lade sig gøre at løbe mellem aftaler med borgere i arbejdstiden. Det er for fedt at bruge løb som transport. 2 kilometer her og der. Det tæller i løbet af en dag 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s