IMG_0134

Sol, varme go lækre singletracks midt i vintermørket… Sammen med Norske Sondre Amdahl arrangerer jeg en 3 dages løbetur på langs af Gran Canaria i slutningen af januar. Vi flyver ned onsdag og bor første nat i Las Palmas. Torsdag, fredag og lørdag løber Transgrancanaria ruten på 125 km hen over øen og ender ved øens sydspids i Malpalomas hvor vi overnatter inden vi flyver hjem søndag. Vi løber med en let rygsæk og overnatter undervejs på hyggelige hoteller i de små byer man passerer undervejs på ruten.

IMG_0762

Terrænet er utrolig smukt og afvekslende og kendt for at være rigtig teknisk. Vi kommer både igennem de frodige dale og over de høje bjerge der mest minder om en ørken.

Du skal være i god form og i stand til at tilbagelægge 40+ km om dagen. Vi powerhiker stigningerne og løber nedad (der er ikke så meget fladt undervejs). Vi tilpasser selvfølgelig tempoet efter deltagerne og dele os i 2 grupper hvis spredningen bliver for stor. Vi har hele dagen til de enkelte etapper så der er rigelig tid til at nyde udsigten og tage billeder.

transgrancanaria-2014-transgc-125k

 Se videoen fra Transgrancanaria 2014 – https://vimeo.com/88453375

images

Program:

1. dag – Ankomst Gran Canaria (LPA) onsdag den 21. januar. Tranfer til Las Palmas hvor vi overnatter. Er vejret godt jogger vi nok en rolig tur på strandpromenaden.

2. dag – Bus til starten i Agaete og i gang med ruten. Vi starter lige på og hårdt med 10 km. stigning med smuk udsigt mod kysten og over til Tenerife. Terrænet er i verdensklasse med udfrodrende stigninger, fede spor og lækre nedløb. Vi overnatter i den hyggelige bjergby Artenara, hvor der også er depot under Transgrancanaria

3. dag – Turens hårdeste og forhåbentlig også den flotteste dag, gennem bjergene. Undervejs passerer vi klippetårnet Roque Nublo med udsigt over en stor del af øen. Vi oplever den store forskel fra det super frodige område ved Terror til den golde månelandskab ved de højeste toppen.

4. dag – Fra den hyggelige by Tunte hvor vi overnatter har vi en kort stigning inden det går ned af bakke resten af vejen. Vi har dog stadig et svært nedløb tilbage så vi sparer lidt på kræfterne. Sidst på eftermiddagen når vi fyrtårnet ved Maspalomas og nyder en velfortjent is på strandpromenaden.

5. dag – Afrejse og fly hjem til det kolde nord 🙂

transgrancanaria2014-297_50

Logistikken:

Vi har max plads til 10 personer for at gøre det så fedt som muligt for alle. Først til mølle…

Du booker selv billet til Las Palmas t/r – Norwegian flyver for omkring 2200,- DKK på de dage. Men man kan også flyve med Air Berlin og Iberia. Norwegian flyver direkte onsdag kl. 09.10 med flight DY3690 med ankomst til Las Palmas 13.00. Hjem igen kan man flyve via Oslo (flight DY5200) med afgang fra Las Palmas kl. 10.00 og ankomst København kl. 18.05.

Vi ordner lokal transport, overnatning med halv pension (morgen og aftenmad) og stedkendte guider til 4450,- DKK.

IMG_1788Sondre Amdahl hører til blandt verdens aller bedste bjergløbere og blev for nylig 7´er ved Ultra Trail du Mont Blanc som er det største løb inden for ultraløb. Han har løbet Trangrancanaria 2 gange tidligere med en 4. og 6. plads til følge. Han bor på Gran Canaria og kender terrænet bedre end nogen.

IMG_1682Moses Løvstad har været 5 gange på Gran Canaria for at at løbe og gennemført  Transgarncanaria 4 gange med en 17. og en 32. plads som bedste placeringer.

Hvis Det lyder som noget for dig så send en mail til moses@lovstad.dk

foto 2 (18)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s