I et interview med Berlingske Tidende udtaler ultra”løber” Thomas Dupont at han ikke anser løb hvor man sover som værende løb. Når man som Thomas er godt 43 timer om at fuldføre UTMB (168 km) svarer det til en gennemsnitsfart under 4 km/t. Er det så løb?

Da David Johnston i vinter vandt og satte ny banerekord i det 350 mile (560 km) lange Iditarod Trail Invitational i Alaska var det med en gennemsnitsfart på 5,7 km. Til trods for han havde sovet flere gange undervejs gennem vildmarken med sin pulk på slæb. Selv Casper Wakefield’s rekord i det 430 mile lang Yukon Arctic Ultra blev “løbet” med højere fart end Thomas. Da jeg i marts løb Transgrancanaria (som er kortere men også har flere højdemeter per kilometer i forhold til UTMB) sov jeg undervejs. Er det så ikke løb selvom mit tempo igen var højere end Thomas 4 km/t?

For mig er det interessante ikke hvor vidt man sover eller ej men hvor langt man kan bevæge sig inden for en given tid mens klokken tikker. Det vil sige at søvn (eller mangel på samme) og det basale i at kunne tage vare på sig selv er vigtige faktore.

På engelsk er begrebet “footrace” mere dækkende for de lange konkurrencer til fods. Vi kunne godt bruge et begreb på dansk til arrangementer hvor man konkurrerer til fods. Nogen forslag?

Det fede ved “løb” er netop de mange facetter som motivere os mod forskellige distancer, underlag og formater. Jeg går ikke efter løbe det længste eller det hårdeste. For det længste løb jeg kender er et 3100 mile løb rundt om en boligblok i New York og det hårdeste (syntes jeg) er en flad 10’er på asfalt.

For mig er det spændende at udforske min egne grænser og nye steder til fods – uanset farten og uanset hvad andre kalder det 🙂

– Trailtraskeren
IMG_4332.JPG

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s