IMG_5751

Kære tilskuer ved Ultraløbet Fyr til Fyr.

Denne lille guide er lavet for at du/I kan få det bedste ud af dagen på Bornholm så din/jeres løber(e) kan få den bedst mulig opbakning undervejs.

Starten går kl. 7 ved Dueodde Fyr (Fyrvej 7, 3730 Nexø). Kom gerne i god tid så der er mindre stress på og parker på den store P-plads ved busholdepladsen og toiletterne.

IMG_0119Første gode sted at heppe på løberne er ved havnen i Snogebæk efter ca. 8 km. Her er løberne stadig springfyldte med energi og løber hurtigt forbi. Bortset fra dem som ikke har hørt efter rådet om at tage gaiters på skoene og lige skal tømme sko og strømper for sand. Der er masser af parkeringsplads, men undgå at holde mellem stranden og vejen med mindre du gerne vil have 500 løbere hen over bilen.

IMG_9031Næste gode sted at se løberne er på det smukke stykke mellem Nexø og Årsdale. Man kan evt. parkere på havnen i Årsdale og gå tilbage ud af ruten.

IMG_8872Svaneke Fyr er første depot og dermed også første gang at løberne må få hjælp udefra. Her må de til gengæld få al den hjælp de kan få. Skal du assistere din løber så gør det efter depotet (på stykket hen mod fyret – se billede) hvor der er plads til det uden at være til gene for de andre løbere.

Er man blevet sulten af at se alle de svedige mennesker løbe forbi kan vi anbefale en flæskestegssandwich på havnegrillen.

IMG_9040Klipperne lige efter Listed er et flot sted at fange løberne. Her er tempoet for det fleste faldet en smule og alle er glade for lidt opmuntrende or med på vejen.

IMG_8959Rankløve er vores bedste bud hvis du gerne vi stå et sted uden så mange andre. Man parkerer på p-pladsen tæt på landevejen og går ca. et kvarter ned til toppen af Ranløve-skåret som klipperne hedder. Det var her øens ungersvende viste deres mod ved at springer over klippeskåret, i tiden før Ultraløbet Fyr til Fyr blev stedet man målte skostørrelse 😉

IMG_9189Havnen i Gudhjem er et oplagt sted at spotte sin løber og vi timer altid vores løb med at iskiosken “gudhjem Special” er åbnet for sæsonen. Her kan man erhverve sig “VM vaflen” som er verdens største vaffelis.

Husk at du først må hjælpe løberne når de når depotet på Ejnar Mikkelsensvejs 1 i (3760) Gudhjem. Det er nede ved den lille Nørresand havn. Er du i tvivl så spørger du bare efter bådebyggeren… Du er velkomme til at hænge ud i haven ved depotet hvor der også vil være mulighed for at købe hjemmelavede kager og kaffe. Men sørg for ikke at stå i vejen for crewet og løberne, som nu har løbet længe nok til ikke at være helt oppe på beatet.

billede-norresan-gudhjem

Er I en større gruppe eller kunne I godt tænke jeg et større sortiment af mad, kage og is er cafeen Norresan på Nørresand havn et klasse sted at opleve løberne komme forbi.  Her er det sidste chance for at hjælpe din løber med hvad det nu skulle være inden målet.

Nu har løberne tilbagelagt 38 km og det kan mærkes. Målet kan skimtes i det fjerne men der er stadig et godt stykke igen.

Billede-11-1024x768Ishuset i Salene-bugten er et andet godt spot “off-the-beaten-track”. Stedet er kendt fra klassikeren “Far til fire på Bornholm” hvor Lilleper spiser is her. Stranden er forlængst forsvundet men stedet er et yndet sted for lystfiskere. Foto: Trailturtle.dk

631-helligdomsklipperne

6-7 km efter Gudhjem ligger Helligdomsklipperne som har tiltrukket fuglekiggere og kunstmalere i århundrede. Parker ved Bornholms Kunstmuseum og tag stien ned mod vandet. Har man tid er Døndalen nord nordvest også utrolig smuk med sit flotte vandfald. I øvrigt det sted i landet med flest plantearter samlet et sted. Nemlig ca. 140 arter.

Sidste stop hvor du kan nå at se din løber inden mål er ved Kalas is ved den lille havn i Sandvig. Bornholms bedste is (de har også kaffe mv.).

Vejen op til Hammerfyr er lukket for tilskuere. Vi har en parkeringsvagt på plads for at sørge for at dette bliver overholdt så vi kan få lov at komme igen næste år og for at sikre en fri redningsvej i tilfælde af en ulykke. Overtrædelse af dette medfører øjeblikkelig diskvalifikation af den løber man hepper på.  Parker i stedet ved Hammer Havn eller på den store P-Plads ved Opal søen. Begge steder fra tager turen op til Hammer Fyr 15-20 i almindeligt gang tempo.

DSCF3407Parkering på Hammer Havn, hvor der også er toiletter og kiosk (laksesandwich´en kan anbefales).

 

rejstovbanen3_web_A_547014aParkering ved Opal-søen (midt i billedet) på Hammersøvej. Hammershus i baggrunden.

I målområdet er man velkommen til at gå en tur op i fyret som er åbnet til lejligheden. Herfra er der en fantastisk udsigt og i klart vejr ses svenskekysten tydeligt. Vi har kun drikkevarer til deltagerne så medbring selv hvad du skal bruge. Der findes kun et (primitivt) toilet så skal du køre det store program er det måske bedste at gøre det før eller efter. Toiletterne på Hammerhavn er rigtig fine. Husk at vis hensyn så vi kan få lov at komme igen en anden gang.

IMG_9123

skc3a6rmbillede-2012-09-15-kl-11-51-01

Helt generelt:

Vi opfordrer til samkørsel for hyggens og miljøets skyld.

Husk at tage dit affald med dig. Appelsin- og bananskralder MÅ IKKE KASTES I NATUREN!

Vis hensyn og udvis omtanke ved parkering

Løberne må kun får hjælp i depoterne. Der må det tilgengæld få al den kærlighed de kan klare

Ser du er udgået løber langs landevejen med tomlen i vejret så giv et lift

Smil og vink

Husk at melde jer til festmiddagen lørdag aften på Restaurant Brøddan I Gudhjem. Dørene åbner kl. 18.30 til den helt store buffet, inkl dessert- og isbar. Prisen er 200,- for voksne og 100,- for børn inkl. en sodavand eller en Svaneke Bryghus øl. Tilmelding online her…

Men aller vigtigst – Det er er bare noget vi leger 🙂

DSC_0301

 

 

1 kommentar

  1. Hej, super flot tilskuerguide 👍, men kan man ikke få lov til at printe den ud, så det er nemmer at kører efter den på dagen 😊😊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s