2016-04-09 08.16.51

Fyr til Fyr set med løbsarrangørens (sol)briller…

Som sædvanlig var ugen op til løbet hektisk men med 8 ultraløb i bæltet som arrangør er der en del ting som bliver lettere i takt erfaringen. Efter rigtig mange timers skrivebordsarbejde, utallige møder og hundredevis af emails var det endelig ved at være tid. Sammen med den anden halvdel af arrangør-teamet Ravn Hamberg drog jeg til Bornholm torsdags morgen. Vi glædede os til at se frugten af vores forberedelser og møde de mange spændte løbere.

Torsdagen gik med indkøb (som vi altid laver lokalt for at støtte de handlende der hvor vi laver løb), møde med vores parkeringsvagt Jens, klargøring af grej, besigtigelse af depotområder og ikke mindst den obligatoriske test af ruten skinkekuttere. I dette tilfælde havnegrillen i Nexø.

2016-04-08 09.22.41

Fredag morgen før fanden fik sko på var vi igang med ruteopmærkningen. En opgave der tager det meste af dagen når man skal markere små 60 km. over blandet terræn. Med bil, mountainbike og på gå-ben fik vi strøet mel-pile ud og hængt minestremmel op. Arbejdet tog et par timer længere end beregnet da vi mødte mange løbere og interesserede lokale som ville snakke undervejs. Det var super hyggeligt og fedt at se som løbet vokser fra år til år.

Udleveringen af startnumre er altid en fest selvom jeg aldrig når at snakke med alle som jeg gerne vil. Mine forældre der ligger hus til løbs-hovedkvarteret og andet depot på ruten havde lavet mad til alle vores søde hjælpere som strømmede til fra hele landet. Kun en enkelt var med for første gang. Resten var garvede Ultracup “bartendere” og bortset fra min egen familie er de alle selv ultraløbere og ved hvad “der skal til” i depoterne.

unspecified-5

Stemningen ved starten på Dueodde er altid hyggelig med spændt. Himlen var klar og temperaturen kun et par grader over nul. Det tagenede til at blive en god dag. Der var godt styr på alting, indtil jeg fik meldingen om at nat-færgen fra Køge var forsinket. Da alle løbere stod klar til briefing kl. 6.50 iført løbetøj kunne vi ikke trække starten mere end højst 10 minutter. Men pludselig kom Kenneth Kofod og Leon Skriver Hansen (nr. 1 og 2 ved første udgave af Fyr til Fyr) spurtene mellem træerne sammen med orienteringsløberen Simon Holt. Taxachaufføren havde sat en nye FKT (fastest known time) mellem Rønne og Dueodde og alle mand m/k var klar til start. Salutkanonen gik af på slaget syv og 248 løbere forsvandt ud over klitterne.

unspecified-6

Sammen med vores løbsfotograf Lars Schmidt fulgte jeg løberene op langs ruten. Stemningen var høj blandt alle, godt hjulpet på vej af vejret som igen i år ikke kunne være bedre. I depotet måtte jeg have førstehjælpssættet i spil da 2 løbere havde lavet en mavelanding på klipperne. Heldigvis ikke noget alvorligt, som jeg behøvede at blande vores 2 sygeplejesker og løbslægen ind i.

2016-04-09 08.23.33

I Gudhjem var frontgruppen splittet op og Niels Brandt-Jørgensen havde fået en godt hul ned til sidste års vinder Ulrik Roos. Efter dem kom Leon Skriver Hansen og Kenneth Kofod. Hos kvinderne var det en stærkt løbene Line Søderlund i front.

Oppe ved målet på Hammeren var der en anelse mere køligt med en svag vind. Ravn og Kim Rosenberg havde allerede som målområdet op så vi kunne læne os tilbage os vente på de førende. Den første som klaskede sin klamme hånd på fyret var triatleten Niels Brandt-Jørgensen (som har kørt 8:39 på Ironman), efterfulgt af Ulrik Roos og den tidligere danske mester i 24 timers løb Leon Skriver Hansen som treer. Hos kvinderne vandt Line Søderlund foran Gitte Sørensen og svenske Jaana Nehez. Vi har ikke præmier til podiet i Ultracup men Jaana var så heldig at vinde 2 startnumre til Mozart 100 i Østrig. Desuden havde vi en masse andre fede lodtrækningspræmier fra GripGrabCEP og Inov-8.

2016-04-09 08.12.59-214 dage før vi lavede det første løb på langs af Bornholm løb Allan Lyngholm ruten på 6 timer og 16 minutter i op til 40 cm sne. Derfor har vi siden udlovet en øl til alle som løber hurtigere end det. Det var der 47 løbere som gjorde og kunne fejre med en Svaneke Bryghus Greenkeeper Økologisk pilsner, brygget på Solskinsøen.

Ved vores løb har vi med vilje kun få enkle regler. En af dem er at man skal medbringe en vindjakke, en mobiltelefon og en kop. De to første af sikkerhedsmæssige årsager og koppen er for at skåne miljøet for engangskopper og give en bedre flow igennem depoterne. Ved tidligere løb har vi checket top 10 mænd og ved et enkelt tilfælde checket alle. Så ved målgang checkede vi om løberne medbragt det obligatoriske udstyr inden vi udleverede det eftertragtede orange armbånd som tegn på at man har gennemført løbet.

12967358_844731012305882_2079613853025564341_o

Desværre var der en del løbere som ikke havde de 3 ting med sig og derfor blev noteret som “fuldført uden for konkurrence”. Det er selvfølgelig super ærgerligt og ingen er mere kede af det end os. Da vi i bund og grund laver løb for at se glade mennesker på målstregen. En af de første vi måtte stryge fra den officielle resultatliste var min gode ven Claus, som er min faste løbemakker og en af mine aller bedste venner. Men reglerne må være ens for alle. Omfanget af mangel på obligatorisk udstyr kom virkelig bag på os så det kommer vi til at være endnu mere klare i mælet omkring fremover.

En anden ting der ærgrede os var den manglende respekt for vores parkeringsvagt som skulle sørge for ingen med forbindelse med løbet parkerede ved Hammerfyr. Baggrunden for dette var parkeringskaoset sidste år. Det er super vigtigt at der er en fremkommelig redningsvej hvis det der skulle ske en ulykke og at vi respektere de spilleregler som Naturstyrelsen giver os, således at vi kan få lov at komme igen næste år. Til gengæld er vi super glade for at der ikke var det midste affald at finde på ruten.

12971027_844732965639020_2861044857257440416_o

Som noget nyt i år havde vi arrangeret middag på restaurant Brøddan i Gudhjem. Oprindeligt kom ideen til arrangementet fra den banket som de holder efter det legendariske HURT100 på Hawaii som jeg løb i 2013. Det har vi forsøgt at lave i sporthal i Rønne de seneste 2 år, men ramte aldrig rigtig den stemning vi gerne ville. Det syntes jeg til gengæld vi gjorde i år. Så stor tak til Jonas fra Restaurant Brøddan for at skabe rammerne for en hyggelig aften med lækker mad.

DSC_0301

Og sidst men ikke mindst en stor tak til vores fantastiske Crew for at være med til at skabe endnu et fedt arrangement. Uden dem intet løb. Hvis man kigger på hvad deltagerne siger så er “verdens bedste crew” også ret centrale:

“Tak for en stor oplevelse. Smilende hjælpere i depoterne, en rute der var perfekt markeret, og som viste flere Bornholmske perler. Også en stor tak til de mange andre løbere. Positive og der var intet skrald på ruten. Fedt vi kan teste os selv og passe på naturen. Det er god stil 🙏. Ses til juni 😉” – Kim Madsen

“Det var en Fornøjelse….💪😎 Tænk i har lyst til at hjælpe til med at gøre vores leg så meget nemmere..tak endnu engang.” – Kåre Jørgensen

” 🙏 Verdens skønneste Crew! Tak for jer.. Alle som en. Endnu en fed weekend på øen er fuldendt og vi glæder os til næste år !!!” – Trine Hammer Schønberg – Team Hammer

Hold kæft et crew! Tusind tak for god hjælp, karbo og kærlighed i depoterne. I er for seje. Kh Maren – Maren Elise Skjerlie Gilling – Marathonsport

“Tak for et fedt løb. Vi ses i Sønderjylland til Gendarmstien.☺” – Glenn Andersen

“Tak for et godt løb og god hjælp i depoterne.🌞” – Nina Vinberg Mogensen

“Super godt arrangement, de gladeste, sødeste og hjælpsomeste. Depot crew ever. Selv om jeg var møg syg med hoste og skyhøj puls, og måtte trække stikket ved 45km (lige hvor sporet passer til mit temperament), var det en fest i solen, trods alt ikke den værste ultradebut. Jeg er allerede ved at planlægge næste fyr løb” – Frank Johnsen

“Tak for et fantastisk løb🙏 I er så seje til det I gør” – Troels Graff Nysom – NBRO Running

Tak for en fantastisk og (for mig) grænseoverskridende oplevelse. Super service i depoterne, hyggelig og afslappet stemning på ruten og en uforglemmelig opbakning de sidste meter mod Hammerfyr – Casper Martens

Så glad, så stolt, så voldsomt, første ultraløb, ved ikke om jeg tør flere, men tak for at gøre det muligt med smil på vejen” – Sunie Schmidt

12991036_1148257995204975_2505089344483806082_nTraditionen tro lavede vi det gratis børnetrailløb “Lillefyr” dagen efter. Ruten følger de sidste 1,9 km. af Fyr til Fyr ruten fra Hammerodde Fyr op til Hammer Fyr. Fed stemning, glade børn og 100%  gennemførselsprocent! Lige som ved de voksnes løb havde vi fra i år armbånd til alle som gennemfører. Endnu en gang til alle vores dejlige hjælpere som var vejvisere og heppekor.

IMG_9306

Vi glæder os allerede til at skabe endnu en løbefest. Nemlig ved næste løb i Ultracup til Ultraløbet Gendarmstien i Sønderjylland den 11. juni 2016.

Indtil da må I passe godt på jer selv og hinanden… og husk “Det er bare noget vi leger…”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s