Nyt tilbud til dem som ikke har travlt og gerne vil nyde turen fra Dueodde Fyr til Hammer Fyr. I slutningen af juni guider jeg en luksus vandretur i mageligt tempo langs Fyr til Fyr ruten. Målgruppen er moden, men yngre livsnydere er også velkomne 😉

IMG_1996

Vandretur på langs af Bornholm

Turleder: Moses Løvstad, som er vokset op i Gudhjem og kender turen bedre end sin egen bukselomme.

Niveau: For dig som gerne vil opleve den smukke Bornholmske østkyst til fods i roligt tempo og med god komfort. Vi går max. 20 km. per dag og har god tid til det.

Hvornår: Fredag den 23. juni til søndag den 25. juni 2017.

Hvor: Vi vandrer den smukke “Fyr til Fyr” rute langs den Bornholmske Østkyst, på den gamle redningssti.

img_5884

Hvad: Fra starten ved Dueodde Fyr vandrer vi langs vandet med højre fod i vandkanten. Terrænet starter med Dueoodes fine sand (der i gammel tid blev brugt i timeglas). Undervejs vandrer vi på stier, over klipper og har også lidt passager med asfalt. Vi tager os god tid til at nyde turen og der er tid til både pauser og fotografering undervejs. Der er god mulighed for en opfriskende dukkert undervejs på turen.

Ankomst: Du kommer nemmest til Bornholm med Bornholmerbussen via Sverige. Afg. Københavns Hovedbanegård kl. 06.50. Ank. Rønne 9.50. Vi mødes ved færgen fredag formiddag kl. 10. og kører sammen til starten på Dueodde.

Indhold: Vi sørger for at gøre turen så let og bekvem som mulig. Derfor transporterer vi din bagage, så du blot skal have en let dagtursrygsæk med. Vi sørger for på overnatningen på delte dobbeltværelser undervejs, men du kan selvfølgelig vælge at opgradere til dit eget værelse. Undervejs på turen sørger vores rullende depotvogn for frokosten og indlagte kaffepauser med kaffe, the, saftevand og lidt snacks. Har du specielle behov i forhold til kosten tager vi naturligvis hånd om dette.

img_0405

Første dag: Vandrer vi fra Dueodde ad stranden til Snogebæk, over Balka Strand og videre af cykelstien ind til Nexø. Turen videre til Årsdale er noget af det smukkeste på hele turen og vi følger den smalle stil til Årsdale og derfra den korte tur videre til Svaneke hvor vi overnatter den første aften. Vi spiser middag på Svaneke Bryghus midt i byen og der er mulighed for at nyde Sankt Hans bål på klipperne.

Anden dag: Vi fortsætter turen forbi Svaneke Røgeri med de karekteristiske 5 skorstene. På turen til Gudhjem passerer vi fiskerlejerne Listed og Bølshavn, klipperne ved Ranløve og landsbyen Melsted. Vi kigger også lige forbi de dygtige gluspustere hos Baltic Seaglass syd for Gudhjem. Middagen spiser vi på Restaurant Brøddan med udsigt over Østersøen. Er der stadig kræfter i benene kan man tage turen op til Bokul med smuk udsigt over byen.

Tredje dag: Vi starter tidligt for at kunne nyde de smukke tur nordpå. Et par kilometer efter Gudhjem når vi Salene bugten og det berømte ishus fra “Far til Fire på Bornholm” som idag er Bornholms bedste surf-spot. Vi passerer Helligdomsklipperne og Døndalen (som er det sted i Danmark med størst biodiversitet – 140 arter) inden vi kan slappe af med nogle kilometer asfalt til Tejn. Vi går igennem Allinge og Sandvig og stopper ved Bornholms bedste ishus – Kalas ved havnen i Sandvig. Nu er vi endelig på “Hammerknuden” som vi kar kigget mod hele dagen. Vi runder Hammerodde Fyr på øens nordspids, inden de sidste 1,9 km. og 85 højdemeter op til Hammer Fyr venter. Er vejret klart kan vi se helt til Sverige.

Afgang: Vi slutter turen ved Hammer Fyr på toppen af Hammeren og kører sammen tilbage til færgen i Rønne. Afg. mod København kl. 16.30 (ankomst København 19.30).

I god tid før turen modtager du mail med praktiske informationer og pakkeliste. Du behøver ikke købe en masse udstyr for at være med på turen. Det eneste du trænger er beklædning til årstiden, godt fodtøj, og en dagstursrygæk.

631-helligdomsklipperne

Prisen er 3495,- som inkluderer guidening, alt transport på Bornholm, overnatning og fuld forplejning. Ønsker du overnatning på enkeltværelse er tillægget 1000,-

Prisen dækker IKKE: rejsen til Bornholm (koster 540,- t/r med Bornholmerbussen),  alkoholiske drikkevarer til maden samt is og anden forplejning du køber undervejs.

Har du spørsmål til turen så tøv ikke med at sende en mail til moses@lovstad.dk

Tilmeld til vandreturen på langs af Bornholm her

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s