2016-04-09 08.23.33

Godt nytår fra Ultracup. Vi håber at du har fået tanket godt med julemaden, så fedtdepoterne er klar til træningsturene frem mod årets ultraløb. I dette nyhedsbrev kan du læse om træning til ultraløb og hvorfor vi har lavet vores egne træningsprogrammer til løbene.

Skal man løbe distancer fra 5 km og op til marathon er træningen ret enkel. Man slår op i en en løbebog og finder et program, som man kan følge. Men man kan ikke nødvendigvis overføre de samme principper til ultraløb. F.eks. er det ikke smart for de fleste at løbe 70-80 % af løbsdistancen flere gange i træning som man gør til marathon. Restitutionstiden er for lang og skadesrisikoen er for høj.

Der er mange flere måder at nå resultatet på inden for ultraløb. Problemet er bare at de etablerede ultraløbere som råber højest på sociale medier, ofte følger “leverpostejsmodellen” med mange rigtig lange ture og en masse junk-kilometer proppet ind i mellem. Det er den letteste måde at træne på. Problemet at kun ganske få kan holde til det. Derfor er det farligt at lytte til de få, som er lavet af læder og gummi og kan holde til hvad som helst, når de fleste af os er lavet af glas og ståltråd og går i stykker når vi spænder buen. Faktisk er over 75% af alle løbere skadet i løbet af et år. Et tal som er alt alt for højt.

Derfor har vi lavet vores egne træningsprogrammer. For at sikre at deltagerne i vores løb har mulighed for at komme igennem træningen med mindst mulighed skadesrisiko og med de bedste kort på hånden, for at gøre løbsdagen til en rigtig god oplevelse. Vi testede konceptet sidste år til vores finaleløb og havde udelukkende positive tilbagemeldinger. Ja faktisk endte en ultraløbs-debutant, som fulgte programmet, med at komme på podiet.

“Programmet var inspirerende og anderledes end jeg plejer at træne på. De sidste uger var ret hårde, men kom godt igennem dem” – Jens Broed

“Dit program var en stor inspiration og der var rigtig mange gode råd at tage med” – Troels Roar Johannsen

“Jeg kan varmt anbefale trænings programmet til andre. Selv hvis man ikke er erfaren ud i lange løb.” – Claus Freron

“Jeg syntes det var et godt program for første gang man skulle løbe så lang en distance. Jeg vil helt klart anbefale det til andre nye ultraløbere” – Charlotte Sylvest

“Jeg synes generelt at det var et godt trænings program. Især bakkeintervallerne var effektive!” – Brian Langkær Hansen

Programmerne starter 16 uger før løbet er skræddersyet det enkelte løb. Har du løbet længere end halvmarathon det sidste år, uden problemer, kan du hoppe med på vognen. Men det er en klar fordel hvis du har et marathon fra sommeren eller efteråret i benene. Vi starter med 4 løbepas og bygger op til 5 inden vi trapper træningsmængden ned til løbet. Strukturen er enkel og den samme fra uge til uge. Desuden introducerer vi nogle lette styrkeøvelser som vil have en stor effekt for både dit løb og din hverdag. Særligt hvis du har stillesiddende arbejde. Ud over træningsprogrammet vil der hver uge være et tema som knytter sig til forberedelserne til løbet. Det kunne være valg af fodtøj, indtagelse af væske og energi under løbet, strategi på løbsdagen og lokale fif til logistikken på de enkelte ruter. Træningen er tilrettelagt af Moses Løvstad, som nok er landets mest erfarne ultraløbs-træner med mange atleter der har gennemført nogen af de længste og hårdeste løb i Europa. Hele herligheden koster kun 795,- hvilket svarer til 200,- om måneden.

Tilkøb vores trænings program på http://ultracup.easyme.dk/

Rigtig god træning…

Ultrahilsner Moses og Ravn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s