IMG_0668

Obligatorisk udstyr er ikke noget vi har opfundet. Det hører med til at gøre lange løb mere sikre og skal du løbe i udlandet kan du lige så godt vænne sig til konceptet. Da vi startede ud for 5 år siden kiggede vi på hvad andre løb krævede, men efter den første sæson satte vi os ned og kiggede på der egentlig er nødvendigt til vores løb. Siden har vi justeret til efterhånden som vi er blevet klogere og har fået input fra vores fantastiske crew.

Som man kan læse i vores enkle regler i vores the-book-of-ultra er det krævede udstyr:

Vindjakken har til formål at holde dig varm hvis; vejret skifter, du må ned at gå eller du bliver skadet. Det danske vejr er lunefuldt og vi vil sikre at risikoen for nedkøling og hypothermi er mindst mulig. Jakken skal være åndbar og selvfølgelig vindtæt på både fronten og på ærmerne. Du kan vælge at opgradere til en vandtæt jakke hvis du lyster, men den skal stadig være åndbar. Engangsregnfrakker, alutæpper, veste og mellemlagstrøjer GODTAGES IKKE.

Mobiltelefon giver ekstra sikkerhed i tilfælde af uheld eller hvis du skulle være så uheldig at måtte udgå. Den skal selvfølgelig være opladet. Du kan evt. Ligge den i en plasticpose for at beskytte den med vand.

Koppen skal være min. 150 ml. (international standard) har til hensigt at spare miljøet, da vi ikke benytter engangskopper, og sørge for at der ikke opstår flaskehalse i depoterne. Netop derfor bliver flasker heller ikke godtaget som en kop. I vores optik giver det heller ikke mening at skifte en slags engangs emballage ud med en anden. Foldekopper fås fra 15,- og opefter og kan holde resten af dit liv. Afklippet engangs emballage eller engangs- pap eller plastik krus samt drikkedunke GODTAGES IKKE. For din egen skyld – vælg en ordentlig kop så du kan få rigeligt at drikke i depoterne.

Sygesikringsbevis skal du medbringe i tilfælde af uheld. Du skal alligevel bruge det når du skal hente dit startnummer. Har du ikke et dansk sygesikringsbevis kan du medbringe kørekort eller tilsvarende id. PS. Der er ID kontrol hvis du rejser igennem Sverige, til Fyr til Fyr, som kræver pas eller kørekort.

Alt udstyret er personligt, så det kan ikke deles mellem flere løbere og du skal SELVFØLGELIG have det med, hele vejen – fra start til mål. Det obligatoriske udstyr behøver ikke at veje mere end ca. 150 gram. Hvilket svarer til vægten af 2 energibarer.

Udstyret vil blive checket på dagen…

Til Fyr til Fyr i 2016 måtte vi diskvalificere en del løbere som ikke havde deres udstyr med sig og vi oplevede masivt snyderi omkring udstyret. Det er en super ærgelig måde at slutte en god løbedag af på. Tro mig at sætte folk på listen over “fuldført uden for konkurence” og fortælle dem det ansigt til ansigt, er noget af det kedeligste jeg vi ved. Så sørg for at have grejet på plads så du er rustet hvis uheldet skulle ramme dig eller en af dine medløbere…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s