img_8019

I morgen flyver jeg til Alaska for at deltage i Iditarod Trail Invitational for 3. gang, mit livs til dato største solo-eventyr. Planen er at nyde turen, tage en dag af gangen og forhåbentlig ende i Nome.

Turen på tværs af Alaska svarer til at gå på ski fra København til Venedig eller 2,5 gange over Grønlands indlandsis. Jeg har 31 dage til at fuldføre de 1600 km. Med lidt hurtig hovedregning er det lidt over 50 km, som må tilbagelægges hver dag, i en måned.

img_3134

Vejrforholdene har stor betydning for om det lykkes. F.eks. brugte jeg sidste år 8 timer (med fatbike) på de første 145 km. Samme tur tog i 2012 de hurtigste 62 timer.

Jeg har forberedt mig på turen hver eneste dag i det seneste år og føler mig virkelig godt forberedt til de udfordringer som venter. Men i lange løb som dette, må man være indstillet på at tage hvad der kommer, inkl. risikoen for at ikke at gennemføre. Man konkurrerer mod andre, på en måde. Men i realiteten handler det mere om at tage vare på sig selv, undgå at køre helt i hejnet og hele tiden træffe de kloge beslutninger.

Du kan følge med her på kanalen hvor Claus posemand vil opdatere siden undervejs.

1656076_787759487918630_601401437_n

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s