bikepacking-tips-hammockFoto: bikepacking.com

Hvad er bikepacking og hvorfor ikke bare kalde det for en cykeltur? Fuldstændigt som med Letvægtsvandring er der den traditionelle turcyklist med tasker på siden af cykelen både for og bag, der er så tunge at asfalteret vej er eneste chance for succes. Og så er der den lettere variant som jeg i mangel af et godt dansk ord kalder for bikepacking. Her kombinerer man terræncykling og en letvægtsoppakning med tur-elementet. Det kan gøres på crosscykel, mountainbike eller fatbike. Dermed får man den sjove og fede fornemmelse med at køre på grusveje, stier og singletrack, som man aldrig finder på landevejen monotome asfalt. Samtidig med at man har alt til overnatning og madlavning med sig som et sneglehus. Taskerne på cyklen er lettere og typisk tilpasset den enkelte cykel for at give optimal udnyttelse af pladsen. Jo smallere dæk jo hurtigere går det og jo bredere, jo mere forskelligt terræn kan man udnytte. Med en fatbike kan man både køre sand, mudder og sne hvor smallere dæk må give fortabt. I et land med 7000 km. kyststrækning er specielt evnerne på sand rigtig fede og en tur langs den jyske Vestkyst er en fantastisk flot oplevelse i udfordrende omgivelser både sommer og vinter.

CFt0xyTW0AAyPO- Sommertur på Sjællands Nordkyst.

Det lyder måske mere kompliceret end det er. For i bund og grund tager du blot den låger du har stående i kælderen og stropper underlag og sovepose på styret og kommer resten af udstyret i rygsækken. Så er du i gang og nu kan du finde ud af om det er noget for dig. Nu er du klar til at starte eventyret fra din hoveddør…

Coasts-and-Cols-Kit-Layout - 8Foto: Tim Wiggins

Nogen gang kører vi blot en overnatningstur med start fredag aften, lidt natkørsel, madlavning og måske lidt hygge ved bålet, overnatning og så hjem lørdag formiddag. Vores familier når nærmest ikke at opdage at vi er væk, men i hovedet føles det som om man har være på farten i en ugen. Med cyklens længere rækkevidde får man også set noget mere landskab end hvis man havde været til fods.

Roll_With_It_Bikepacking_pic-700x404

Har man flere dag til rådighed er Sydsverige eller Bornholm oplagte udflugtsmål. Når man så har fået mod på mere, venter en masse fantastiske ruter og spor i udlandet Vi har sågar kørt til Norge (med bil) for at køre på sne og træne til længere løb bikepacking-løb i udlandet. For det kan nemlig også være en konkurrence-form, hvis man er til den slags.

img_31181Vintertur i Alaska til Iditarod Trail Invitational.

En rigtig god resource for mere information er http://www.bikepacking.com

Du kan også tage med på vores Kursus i moderne friluftsliv  hvor vi introducerer bikepacking sammen med “packrafting” og andre kundskaber som madlavning på tur, forskellige måder at overnatte på (telt, bivi, tarp, hammock), navigation osv.

Du kan læse mere om vores kursus i moderne friluftsliv her…

12650836_1674416046108484_6461853657843935694_n         Vintertur fra Agger til Skagen med Adam Erritzøe.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s