535731_178981578921076_1987249411_n

Hvad er den danske Ultracup for en størrelse og hvorfor skal du vælge vores løb?

Det hele startede med at jeg fik ideen til at lave et løb på langs af Bornholm. Jeg ville gerne vise mere af Bornholm frem, end blot et lille område omkring Hammeren. Præmisserne var at alt det overflødige fedt skulle skæres fra. Selve løbsoplevelsen, samværet med andre løbere og glæden ved at færdes igennem smuk natur skulle være i centrum. Så væk med medaljer (som alligevel samler støv i skuffen) og finisher t-shirts (du alligevel aldrig bruger). Vi ville have et løb med så lidt kommercielt gøgl som muligt. Ingen høj musik, biludstilling og letpåklædte Red Bul piger. Til gengæld ville vi lave et løb som man kunne komme til og fra med offentlig transport. Både fordi vi mener at løb skal være for alle og for at skåne miljøet mest muligt. Af samme grund skal du have din egen kop med til vores løb, så vi slipper for at have en masse engangsemballage til at flyve rundt ude i naturen. At løbe rundt i ring er kedeligere end at se maling tørre så derfor måtte ruten være fra punkt til punkt.

Ultraløbet Fyr til Fyr kom til verden på Bornholms befrielsesdag den 5. april 2013. Det var omkring 100 løbere til start og jeg var på fornavn med de fleste. Jeg arrangerede stort set alting selv og med hjælp fra et par venner lykkedes det at lave et event, præcis som jeg havde ønsket det. Alle var søde at give en hånd med. ja selv løbets vinder Kenneth Kofod, som havde sover under høvlebænken i min fars værksted, var i sving og hentede cola da vi løb tør i målområdet. Det var der heldigvis ingen der opdagede i kampens hede og nu løber vi aldrig tør igen 🙂

Faktisk er vi stolte af at være ruge kasse for danske ultraløbere inden de kaster sig ud på dybt vand med mere krævende løb i udlandet. Ligesom vi har taget nogle af de bedste ideer fra andre løb ude omkring i verden, har vi gennem årene haft besøg af de fleste som arrangerer ultraløb i Danmark. Vi er da også blevet planket, kopieret og har fået copy/pastet vores roadbook med videre. Men som vi plejer at sige så er plagiat den største smiger man kan få 🙂

Nu er der gået 5 år og vi er blevet en del mere rutinerede. Min gode ven Ravn Hamberg, som jeg har kendt i 20 år er kommet ombord som medarrangør og sammen med et dedikeret team af frivillige fra “verdens bedste crew”, lever græsrodsstemningen videre. Vores dogmer er de samme som tidligere og vi har idag 3 flotte punkt til punkt ruter rundt i landet på omkring 60 km. Fyr til Fyr på Bornholm, Gendarmstien i Sønderjylland og Nordkysten på Sjælland har hvert deres lokale særpræg. Ruterne er enkle og æstetiske. Ingen snørklede slanger for at få ekstra kilometer på eller omveje for lige at komme forbi en ny bakke eller mudderhul som vi har gravet frem. Nej vores ruter er præcis de samme fra år til år så du kan sammenligne dine tider med tidligere år og se din egen fremgang (forhåbentlig) fra år til år. I det hele taget har vi lavet nogen løb vi selv gad at løbe. Ja Ravn havde faktisk sin ultradebut (og en top 10 placering) til det første Fyr til Fyr, fra før han blev en del af hulen.

2018 vil være 5. sæson med den fulde Ultracup med 3 løb. Det er en flot udfordring. Men den er ikke større end at alle som har løbet et marathonløb eller tilsvarende kan være med. Hvis du eller andre i din omgangskreds er interesserede i næste års Ultracup kan vi afsløre at datoerne bliver:

Ultraløbet Fyr til Fyr 7. april 2018

Ultraløbet Gendarmstien 9. juni 2018

Ultraløbet Nordkysten 11. august 2018

Tilmeldingen til den samlede Ultracup (med de gule nummerplader og navn på startnummeret), er åben fra 1. oktober til 1. november. Den første november åbner tilmeldingen til de enkelte løb og du kan kun tilmelde dig løbene hver for sig. Uanset hvordan du tilmelder dig tæller du med i den samlede Ultracup når du løber sæsonens 3 løb som også udløser vores “sort bælte i ultraløb”. Der bliver igen mulighed for at følge vores træningsprogrammer op til løbene. Her vil du blive holdt i hånden hele vejen og blive “fodret” med relevante temaer hver uge. Se mere på Vores hjemmeside og på facebook.

 

Hvis det var nemt ville alle gøre det…

#deterstadigbarenogetvileger

17991245_784960818317779_1595079999709637424_n

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s