DSC05603

Trailløberens 10 bud på god stil på sporet

1. Vær sikker. Sørg for at have en opladet telefon med, hvis uheldet er ude. Især om vinteren er det ikke så rart at ligge for længe ude i skoven med et brækket ben. Det er også en god ide og fortælle dine nærmeste hvor du løber og hvornår de skal forvente at se dig igen. Der findes også smarte apps man kan bruge som f.eks. den fra RoadID

TeamSuunto-2712

2. Ha det sjovt. Det er jo derfor du er taget i skoven. Det rette træning er den du får lavet… Så hvorfor ikke gøre det så sjovt og afvekslende som muligt. Chancen for at du kommer hjem med et kæmpe smil på læberne er nu engang større efter en tur i skoven end efter at have straffet en gang asfalt.

foto-4

3. Opsøg eventyret. Uanset hvor du bor kan du opsøge eventyret i nabolaget og finde de små perler. Selv hvor jeg bor på Vesterbro midt i København er der trailløb inden for løbeafstand. I denne artikel fra Politiken kan du læse om min “baghave”

IMG_2928

4. Tag dit lort med dig. Det siger sig selv at man ikke efterlader noget i naturen og at det er super god stil at samle op hvad andre har “tabt”.

IMG_1158

5. Del rejsen. Tag en kammerat med på sporet eller find en ny løbemakker på en af de mange sociale løbesider. Der er efterhånden en del små ikke kommercielle undergrundsfraktioner som Ry Trail Runners eller Køge Trailløbere spredt ud over hele landet. Fyld bilen op når du skal i skoven eller endnu bedre tag toget når det er muligt.

Billede3202

6. Følg skovens regler. Læs de små skilte ved indgangen til skoven og følg de enkle regler. Vær f.eks. opmærksom på at der i private skove ikke må løbes uden for stierne.

foto-1

7. Del sporet. Der skal være plads til alle i skoven, så tag hensyn. Særligt når du løber på et mountainbike-spor. Træd til side de 10 sekunder det tager cyklisterne at rulle forbi. Lad være med at komme blæsende forbi især ældre, børn og hundeluftere som måske ikke lige havde hørt dig komme. Hvis du ikke kan sænke farten mens du passerer træner du det forkerte sted…

IMG_1841

8. Hils. I skoven der hilser vi, skal vi blive enige om det? Uanset hvor hurtigt du løber kan du altid hilse på andre løbere og skovens øvrige gæster 🙂

P1000797

9. Vær en god ambassadør. I takt med at sporten vokser bliver det mere og mere afgørende at vi holder vores sti ren, så at sige. Ellers for vi i fremtiden problemer med adgang til at løbe der hvor vi gør idag, som der er masse af eksempler på i udlandet. Det betyder også at du selvfølgelig følger færsesloven og er et godt forbillede både i skoven og i asfaltjunglen. Igen – hvis ikke der er plads til dine brede skuldre på fortovet så træner du det forkerte sted.

IMG_1741

10. Det er bare noget vi leger. Vigtigst af alt hold det afslappet og nede på jorden. Det er jo bare løb… (og noget vi leger)