B51CA3EF-442F-474D-BE2A-695916519853.jpeg

Vandretur på langs Gendarmstien

Turleder: Moses Løvstad, som efter at have arrangeret Ultraløbet Gendarmstien i 4 år, kender turen som bagsiden af hånden.

0C7AC90C-7D66-43B2-8076-359739329BAC

Niveau: For dig som gerne vil opleve noget af den smukkeste natur vi har i Danmark, tilsat historiens vingesus. Vi vandrer den 74 km. lange rute over 3 dage i stedet for de klassiske 4 etaper. Det betyder dagsetapper op mod 28 km så det er fordel hvis du er vant til at gå med 5-6 km/t. Vi går dog i et tempo hvor langt de fleste kan være med, så vi kan nyde turen og har god tid til at stoppe op og se de mange flotte udsigter undervejs. Der er også mulighed for at tage en kortere dag og få et lift med vores depotbil.

Hvornår: Fredag den 24. til søndag den 26. august 2018.

9A3B5304-A88C-4589-99F1-D32FB9BB87DF.jpeg

Hvor: Vi vandrer den historiske vandrerute Gendarmstien, hvor danske grænsevagter patruljerede helt frem til 1957. Turen starter i Padborg og slutter i Høruphav.

Hvad: På turen vandrer vi igennem det smukke sønderjyske landskab med smukker udsigter over Flensborg Fjord, Okseøerne og Alssund. Undervejs vandrer vi på stier, lidt grusveje, over sand og rullesten på stranden og har også lidt passager med asfalt. Vi tager os god tid til at nyde turen og der er tid til både pauser og fotografering undervejs. Der er god mulighed for en opfriskende dukkert undervejs på turen.

Ankomst: Vi mødes på stationen i Padborg kl. 10. Således kan du f.eks. komme med toget fra København samme morgen uden at skulle alt for tidligt op. Der er regelmæssige togforbindelser til Padborg Station med afgange hver anden time. Se mere på www.rejseplanen.dk Bus 110 fra Sønderborg. Bus 220 fra Aabenraa

Kommer du i bil koordinerer vi shuttle-kørsel, så du kan køre hjem fra Høruphav.

Indhold: Vi sørger for at gøre turen så let og bekvem som mulig. Derfor transporterer vi din bagage, så du blot skal have en let dagtursrygsæk med. Vi sørger for på overnatningen på delte dobbeltværelser undervejs. Men du kan selvfølgelig vælge at opgradere til dit eget værelse. Undervejs på turen sørger vores rullende depotvogn for frokosten og indlagte kaffepauser med kaffe, the, kolde drikke varer og snacks. Har du specielle behov i forhold til kosten tager vi naturligvis hånd om dette, hvis du giver os besked på forhånd.

Første dag: Vi vandrer mod Kruså og ser om Leif hos Spillebulen Las Vegas ved siden af Bingohallen har kaffe på kanden. Så fortsætter vi ned gennem Kollund skov til Grænsestenen fra 1920 som ligger ved en lille træbro over til Tyskland. Herefter drejer vi østover og går mod Sønderhav. Annie fra den berømte Annies Pølser er desværre gået bort for nylig, men mon ikke man stadig kan få en god okse-hotter med udsigt til Okseøerne. Vi passerer Rønshoved og nærmer os så småt Alnor og dagens mål Gråsten. Vi bor på lækre Benniksgaard Hotel med smuk udsigt over Flensborg fjord og spiser traditionel dansk mad som man kun får det i Sønderjylland. Har du flere kræfter, er en aftentur til Gråsten Slot oplagt. Turen er på ca. 28 km. men kan kortes af efter behov.

velkommen-ti-benniksgaard-hotel-st

Anden dag: Vi spiser morgen mad kl. 8, men behøver ikke pakke kufferten da vi kommer tilbage til hotellet igen om aftenen. Vi passerer over broen ved Egernsund på vejen mod Cathrinemindes Teglværk, inden vi for alvor starter på den lange tur rundt om Broagerland. Vi spiser frokost i Kragesand yderst på halvøen, mens vi nyder udsigten over indsejlingen til Flensborg Fjord. Efter middag venter den smukke “Liebestunnel” (og det hedder den) som er en smuk tunnel igennem den eventyragtige skov. Vi fortsætter et stykke over rullestenene på stranden inden vi drejer op i skoven igen. Pludselig bliver landskabet mere kuperet og vi ser Dybbøl mølle og Sønderborg Slot i det fjerne. Ved Gammelmark (hvorfra Prøjserne beskød Dybbøl i 1864) stopper vi for dagen og kører tilbage til Gråsten for at overnatte. Turen er på 28 km. men kan kortes af efter behov.

1a288ef8_09a0_435a_81fb_1f87b662074f

101155531

Tredje dag: Efter en ganske kort køretur fortsætter vi hvor vi slap i Gammelmark ved Vemmingbund og vandrer mod Sønderborg. Vi passerer neden om Dybbøl mølle og igennem Dybbøl banke før vi er i Sønderborg. Vi går over Kong Christian den X’s Bro fra 1930 og forbi Sønderborg Slot inden vi tager hul på det sidste stykke til Høruphav.

Afgang: Vi slutter turen i Høruphav. Bus 229 og bus 225 går fra Høruphav til Sønderborg ca. 2 gange i timen frem til kl. 18.30. Turen er 18 km. men kan kortes af efter behov. Det er også muligt at stoppe ved Slottet midt i Sønderborg, som også er et fint punktum for turen.

0B2B157D-3249-4325-A055-4AEB86CF161F.jpeg

I god tid før turen modtager du mail med praktiske informationer og pakkeliste. Du behøver ikke købe en masse udstyr for at være med på turen. Det eneste du trænger er beklædning til årstiden, godt fodtøj, og en dagstursrygæk.

B22054DF-1CF8-4738-8BE6-11577F1BDFEE.jpeg

Prisen er 3750,- som inkluderer guidening, lokal transport undervejs på turen, overnatning og fuld forplejning inkl. frokost og snacks for- og eftermiddag. Ønsker du overnatning på enkeltværelse er tillægget 1000,-

Prisen dækker IKKE: rejsen til og fra Gendarmstien og de is du køber undervejs 🙂 Ellers er alt med i prisen.

Tilmeld til vandreturen på langs Gendarmstien her

Har du spørsmål til turen så tøv ikke med at sende en mail til moses@lovstad.dk

IMG_0377